Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een genetisch bepaald huidtype en vaak zichtbaar bij mensen met een lichte huidskleur. De huid is dunner dan een normale huid en daardoor gevoeliger voor externe invloeden. Kenmerkend voor een gevoelige huid zijn roodheid, schilfers en jeuk.

Naast de genetische aanleg voor het hebben van een gevoelige huid kan ieder huidtype of huidkeur een gevoelige huid ontwikkelen. We spreken dan niet van een huidtype maar een huidconditie. Factoren die invloed kunnen hebben op het creëren van gevoeligheid zijn:

  • Temperatuurswisselingen / omgevingsfactoren
  • Een vochtarme huid
  • Een onderliggende huidaandoening (eczeem en rosacea)
  • Ongezonde voeding en levensstijl (zon, roken, stress etc.)
  • Onjuist gebruik of niet passende huidverzorging
  • Een agressieve huidverzorging en/of behandeling

Hoe maak je jouw huid weer stralend, soepel en gezond?

Een van nature gevoelig huidtype heeft baat bij bij de juiste verzorging, levensstijl en behandelingen. Is jouw huid gevoelig geworden, dan is daarnaast ook van belang om de oorzaak weg te nemen.

Naast het vermijden van negatieve externe factoren is het belangrijk de huid van binnenuit te voeden met de juiste voeding en voedingssupplementen. Denk hierbij aan gezonde vetten, eiwitten vitamines en mineralen. Voldoende drinken, groenten en fruit dragen bij aan een goed gehydrateerde en gezond werkende huid.

In ons instituut maken we graag een afspraak met jou om de huid en huidfuncties te helpen verbeteren.
Na een professionele huidscan en intake ontvang je het best passende huidverzorgingsadvies, voedingsadvies en behandelmogelijkheden.

Benieuwd welke behandeling voor jou geschikt is?