Cryotherapie

Oneffenheden snel en doeltreffend verwijderen met Cryotherapie

Pigment- en ouderdomsvlekjes, zonschade, fibromen, wratjes en ander ongewenst huidletsel snel en veilig verwijderen met de CryoPen. Een verantwoordelijke en innovatieve behandelwijze, voor een egale uitstraling.

Profiteer van een tarief vanaf €30,- 

Cryotherapie

De CryoPen bevriest ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing sterft het weefsel af en komt er op natuurlijke wijze gezond weefsel voor in de plaats. Een CryoPen verwijdert dus huidletsel als pigmentvlekken, wratjes, fibromen en ouderdomsvlekken. Vaak behalen we al na 1 behandeling prachtig resultaat

De direct inzetbare vrieskracht is tot op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor wordt ongemak voorkomen omdat omliggend gezond weefsel niet wordt aangetast. Deze veilige behandeling duurt slechts enkele seconden.

De CryoPen kan overal op het lichaam ingezet worden, zoals op het hoofd, in het gezicht, hals, decolleté en handen.

Hoe moet ik de behandelde huid verzorgen?

De eerste 48 uur na de behandeling met de CryoPen is de huid kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk om deze goed te verzorgen, beschermen en niet bloot te stellen aan de zon of andere vormen van ultraviolette straling. 

Ook in de periode daarna is een crème die zonbescherming biedt aanbevolen. Zo verloopt het genezingsproces optimaal, voorkom je ongewenste pigmentverschuivingen en behaal je uiteindelijk het mooiste resultaat.

Behandeling met de CryoPen

In het algemeen ervaar je geen of weinig ongemak tijdens en na een cryotherapie behandeling. De huid kan eventueel enkele minuten licht branderig of tintelend aanvoelen.

Enkele seconden na de behandeling kan het behandelde plekje wat roder en gevoeliger kan zijn. Enkele dagen na de behandeling kan er korstvorming ontstaan. Belangrijk is om niet aan de korstjes te pulken of te krabben om littekenvorming en pigmentverschuivingen te voorkomen. De huid heeft tijd nodig om zich te herstellen. Daarom is het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar.

Aanvullende informatie

Voor welke indicaties is Cryotherapie geschikt?

Een behandeling wordt voornamelijk ingezet voor:

  • Pigmentvlekken
  • Ouderdomsvlekken en wratjes
  • Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd
  • Zonbeschadigingen
  • Bloedvatgezwelletje, ook wel Angioom genoemd
  • Bindweefselbultjes

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De meeste resultaten zijn na ongeveer 14 dagen zichtbaar. Meestal is er al na 1 behandeling het gewenste resultaat. Als het om een groter oppervlak gaat, zijn er soms meerdere behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is na twee tot drie weken mogelijk.

Benieuwd welke behandeling voor jou geschikt is?