Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling werkt ook stimulerend op de levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken.

Er zijn drie verschillende soorten peelings:

  • De mechanische peeling: hierin zitten korreltjes die dode huidcellen afschuren. Ze worden ook wel scrubs genoemd.
  • De enzymatische peelings: deze zijn eiwitsplitsend; dode huidcellen worden los geweekt zonder te schuren. Ze zijn zeer geschikt voor de gevoellige huid.
  • De chemische peelings: dit zijn peelings op basis van zuren die een heel opervlakkig laagje van de huid verwijderen. Dit klinkt wellicht eng, maar is het zeker niet!

De zogenaamde “chemische” peelings bevatten meestal AHA’s (alpha hydroxy acids) ook wel fruitzuren genoemd of BHA’s ( beta hydroxy acids). De Pascaud peelings  bevatten, afhankelijk van het huidtype, meestal melkzuur, glycolzuur, salicyzuur of trichloorazijnzuur. Ze worden gerangschikt van mild tot medium sterk.  Soms worden in een product verschillende peeling methoden gecombineerd.

Waarom een peeling?

Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling  verbeteren. Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Een peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté.

Gaat mijn huid vervellen?

Bij de meeste peelings die wij in de praktijk toepassen gaat de huid niet vervellen. En bent u dus na een behandeling gewoon toonbaar en ziet er direct stralend en fris uit! Bij de professional peeling van Pascaud   heeft uw huid wel hersteltijd nodig. Na de behandeling gaat uw huid een bruin verkleuring vertonen. En zal vervolgens na enkele dagen gaan vervellen. In de regel is dit proces na 1 week voorbij en heeft u een stralend glad babyhuidje terug gekregen!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseer ik ongeveer 4-6 behandelingen met oplopende sterktes om de twee weken. Daarna zijn onderhuidsbehandelingen aan te raden om de 4-6 weken. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Contra-indicaties

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aan merking voor een peeling bij gebruik van Roaccutane, overgevoeligheid voor de peelingvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem en een slechte wondgenezing.

Om het resultaat van een peelingkuur te versterken kunt u deze combineren met de mesotherapie of de 24 dagen ampullenkuur!

 

Terug naar Pascaud peeling