Wat doet een peeling voor de huid?

De huid heeft soms net iets meer nodig om af te komen van die doffe, vermoeide uitstraling of fijne lijntjes. Je kunt dan kiezen voor een peeling, dit stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgt voor een frisse, gladde huid waarbij fijne lijntjes en kleine oneffenheden zullen vervagen.

Wat is een peeling?

Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen. Er zijn diverse soorten peelings en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Met een combinatie van diverse peelings kun je mooie resultaten behalen op het gebied van structuurverbetering en versteviging van de huid. Een peeling maakt de huid egaler en zorgt ervoor dat de huid gladder voelt.

Een peeling is een must voor huidverbetering, het is voor iedere huidtype én elke leeftijd belangrijk. Het heeft onmiddellijk effect en wanneer gewenst zonder zichtbare nawerking. Het is onmisbaar in een behandelingsplan voor de huid.

Wat doet het voor de huid?

Wanneer je je huid niet peelt blijven dode huidcellen en bacteriën op de huid achter. Er is dus minder ruimte voor levende huidcellen, de cellen die jouw huid gezond houden, laten stralen en werken om het huidverouderingsproces te vertragen. De huid heeft dus soms een zetje nodig om de dode huidcellen af te staan.

Dankzij een peeling benut je de huidproducten optimaal. Serums en dag- en nachtcrèmes hebben de mogelijkheid dieper door te dringen in de huid. Het is het hele jaar door een onmisbaar element in de huidverzorgingsroutine.

Een peeling is niet alleen tijdens de winter van belang, maar ook in de zomer. In de zomer verdikt de huid als natuurlijke bescherming tegen UV. Daarom is peeling in ieder seizoen belangrijk.

Voordelen peeling:

  • Verbetert de huidkwaliteit
  • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
  • Effectief in het verminderen van pigmentvlekken en acne
  • Vermindert fijne lijntjes
  • Verbetert littekens

Er zijn vele soorten peelings, tijdens een consult kijken we welke behandeling je nodig hebt, zo krijg je altijd een behandeling op maat.

Voor een mooi en intens resultaat raden wij een kuur aan. Wil je weten welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid en hoe wij jouw huidbeeld zichtbaar kunnen verbeteren? Maak een afspraak voor advies!