ME-line pigment behandeling bij Huidinstituut Karin

ME-line is het enige merk ter wereld dat zich specialiseert in de behandeling voor hyperpigmentatie. Chronische zonschade, trauma, zwangerschap, hormonen maar ook krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen kunnen pigmentproblemen geven.

Voor de behandeling van “moeilijk pigment”; dat wil zeggen melasma (zwangerschapsmasker) of pigment dat moeilijk of niet op andere therapieën reageert adviseren we de ME-line. ME-line is een kuur van meerdere behandelingen i.c.m. productgebruik en bedoeld om het pigment van binnenuit af te breken. Hiernaast werkt de behandeling ook sterk huidverjongend.
De resultaten zijn verbluffend!

ME-line behandeltraject

Voorafgaande aan de behandeling vindt er eerst een intake plaats inclusief een huidscan.
De ME-line is en kuur van 4 maanden waarmee pigment drastisch vermindert kan worden. De kuur bestaat uit 2 maskerbehandelingen en moet worden ondersteund met bijpassende producten voor thuis. Daarnaast wordt de behandeling versterkt met de ME-line ID behandeling (Microneedling therapie)

Behandeling 1:

Er wordt gestart met een maskerbehandeling in ons instituut waarna de behandeling vanaf dag 3 thuis verder wordt voortgezet.
De huid wordt gereinigd en voorbereid met een speciaal serum waarna er een peeling masker wordt aangebracht gedurende 15 minuten. Deze actieve ingrediënten vernietigen op een gecontroleerde manier pigment en stimuleert de celvernieuwing. In het begin kan deze peeling wat prikken. Na 15 minuten wordt het masker nogmaals plaatselijk aangebracht op het pigment. Na 30 minuten wordt de huid gereinigd en nabehandeld met de ME-line Moist en een SPF

Behandeling 2:

Na ongeveer 6 weken onderga je een ME-line ID behandeling. De huid wordt gereinigd en een ampul wordt d.m.v. needling in de huid gesluisd. Hiermee kunnen we pigment afbreken dat in de diepere huidlagen aanwezig is. Deze ID behandeling heeft tevens een sterk verjongend effect.

Behandeling 3:

6 weken na de ID behandeling ontvangt de huid nogmaals een maskerbehandeling als in de eerste behandeling. De laatste restjes van het pigment worden aangepakt. De inwerktijd van het peeling masker zal bij deze behandeling iets langer zijn. Indien nodig wordt de kuur nog extra aangevuld met een ID behandeling. In totaal bestaat de kuur uit 3 of 4 behandelingen inclusief een thuispakket met 4 ME-line producten.

Hoogwaardige ingrediënten werken verhelderend en ontstekingsremmend op de huid en zijn zo samengesteld dat ze elkaar versterken en de huid optimaal kunnen penetreren om op de juiste diepte te komen. Vanwege een verschillende samenstelling van de producten voor de donkere en de lichte huid, kunnen wij ook donkere huidtypes veilig behandelen. Omdat het product zo samengesteld is dat het diep in de huid kan komen en de pigmentcellen kalmeert, kunnen ook moeilijk chronische huidproblemen zoals melasma veilig behandeld worden.

Na de behandeling en bijwerkingen

Na de therapeutische masker behandeling in ons instituut komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en mag je niet in de zon. Ook draag je dagelijks een SPF 50+.

De thuisproducten bevatten veel anti-oxidanten, verhelderende stoffen, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

Resultaten

Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigment vlekken en de huidconditie zal beter zijn. De huid is niet alleen egaler van kleur maar zal ook zachter aanvoelen. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Na de behandeling gebruik je een nacht product om het resultaat te onderhouden en na 8 maanden kan de ME-line indien nodig worden herhaald.

ME-line Spot behandeling

Met de ME-line spot behandeling kunnen plaatselijke pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken worden aangepakt. Dit is een eenmalige behandeling voor vlekken op het gelaat, handen of decollete. Na een korte instituut behandeling met actieve werkstoffen volgt er thuis nog een dagelijks vervolg met de 02 Spots en goede UV bescherming.
Er zal een korstje ontstaan en roodheid voordat het behaalde resultaat zichtbaar is.

Goed om te weten is dat een pigmentprobleem altijd door interne en externe factoren opnieuw geactiveerd kan worden. Belangrijk is om de huid thuis goed te onderhouden en altijd te beschermen tegen UV-straling.

 

 

Reserveer nu een gratis en vrijblijvende intake

 

 

 

 

.