Hoe bescherm je je huid tegen de kou?

Onze huid vormt een barrière tegen invloeden van buitenaf. Verschillende invloeden kunnen deze barrière aantasten zoals temperatuurswisselingen in de zomer en in winter. Bij wisselingen in weer verdient je huid extra aandacht en eventuele aanpassing in verzorging. Tijdens de wintermaanden heeft onze huid te maken met wind, kou en verschillende temperaturen van de binnen en buiten omgeving.

Onze huid kan daarop de volgende reacties geven:

Een droge en / of trekkerige huid
Schilfertjes op het lichaam
Broze haren en nagels
Snel geïrriteerde ogen

Tips om jouw huid tijdens de winterperiode een aangenaam gevoel te geven:

  • In de winter heeft je huid baat bij vettere en voedende crèmes, vergeet hierbij ook de lippen, handen en het lichaam niet
  • Hydratatie is erg belangrijk om het beschermlaagje van de huid stevig te houden
  • De huid vindt het prettig om verschillende laagjes te ontvangen. Gebruik dus altijd onder de dag- en nachtverzorging een serum en eventueel nog een extra hydraterend tussenproduct. Ook een vette huid heeft extra hydratatie nodig maar een iets minder volle crème.
  • De huid rondom de ogen wordt in de winter vaak dunner en droger, een goede oogverzorging is echt geen overbodige luxe
  • Gebruik 2 maal per week een voedend masker
  • Heb je een droge huid, kies dan voor een een vloeibare foundation, is je huid vet gebruik dan liever een compacte foundation. Natuurlijk wel met een goede ondergrond die je eerst volledig laat intrekken
  • Ook tijdens de wintermaanden is het van belang een SPF te gebruiken. Dit kan een passende crème zijn met voldoende bescherming of als een on top over de dagelijkse verzorging.

Verleidelijk maar niet doen:

Vaker een extra warme douche nemen. Is natuurlijk heerlijk maar zorgt wel voor uitdroging van de huid.
Vermijd teveel zeep, gebruik liever vocht-herstellende producten.

Een passende behandeling in ons instituut is natuurlijk een welkome aanvulling voor jouw huid tijdens de winterperiode. Naast een, op jouw huid afgestemde dagelijkse verzorging kun je in je eigen badkamer een wekelijks winterritueel toepassen. Een momentje me-time en een boost voor de huid!

Wij geven je graag advies over hoe je dit het beste zou kunnen doen. Maak een vrijblijvende afspraak voor winterse tips en tools.