Acne

Acne is een verzamelnaam van onderling verschillende huidaandoeningen die te herkennen zijn aan het optreden van puistjes en een onzuivere huid. Dit huidprobleem ontwikkelt zich doorgaans in en rond de puberteit maar kan ook optreden bij volwassenen op een latere leeftijd.

Naast erfelijkheid kunnen verschillende oorzaken acne tot gevolg hebben:

  • Voeding
  • Medicatie
  • Bacteriën op de huid
  • Hormonale schommelingen
  • Een reactie door bepaalde stoffen in cosmetica

Bij Huidinstituut Karin kunnen we acné en eventuele achtergebleven littekens goed behandelen en huidschade reduceren. Onze huidspecialist kijkt daarbij samen met jou naar de beste oplossing. De samen met jou afgestemde behandelingen, een passende huidverzorging en leefstijltips zorgen ervoor dat we samen de acne effectief aanpakken en streven naar een egale huid.

Er kunnen zichtbare symptomen zijn zoals dikke rode ontstekingen en witte of zwarte mee-eters welke zich veelal bevinden op de rug, het decolleté het gelaat en de hals. Deze ontstekingen, al dan niet zichtbaar, kunnen ook als enorm pijnlijk worden ervaren en kunnen daarbij blijvende vlekjes en/of littekens achterlaten.

Oorzaken van acne

Onze tip!

Mogelijk vergoedt de zorgverzekeraar de behandelingen wat natuurlijk een mooie bijkomstigheid kan zijn. Uiteraard is deze vergoeding afhankelijk van jouw zorgverzekeringspolis.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?